top of page
Professional Plus
Zero Gravity
Light Job

SUN SHOES

Sun Shoes - Професионални Болнички Обувки

 

Sun Shoes e заштитена марка на компанијата Thermoshoe која е основана во 1972 година како фабрика на обувки од специјализирана за термопластични смеси.

Sun Shoes производите се заштитени со неколку патенти, како и тоа да  

                         

Sun Shoes  се професионални болнички обувки од високо отпорен пластичен материјал што се пере и стерилизира (ова се однесува само на моделот Professional plus) кои се сертифицирани според EN ISO 20347 CE која сертификацијата е многу строга и затоа се направени 

неколку и сертифицирани следниве особини:

- Анти-лизгачки

- Безбедност и удобност на чевлите

- Отпор на материјалот

- Дебелина и трајност на горниот и долниот дел

- Анти-статички особини

- Абсорпција на енергија во пределот на петата

 

Sun Shoes професионални болнички обувки погодни се за употреба во болничките установи, стоматолошките ординации, лабаротории,старечки домови, ветеринарни станици и аптеки.

 

Производството  на Sun Shoes  производите, како што секогаш била, 100% произведено  во Италија, бидејќи квалитетот и сигурноста се на првото место. 

bottom of page