top of page
healthcare

healthcare

hospitality

hospitality

facility

facility

childcare-thumb

childcare-thumb

commercial

commercial

laundromat

laundromat

PRIMUS - ПРОФЕСИОНАЛНИ МАШИНИ ЗА ПЕРЕЊЕ, СУШЕЊЕ И ПЕГЛАЊЕ 

Почитувани потенцијални и веќе постиечки клинети,

Доколку имате потреба од решавање на проблемот на изборот на машини и опрема за вашата идна или веќе постоечка перална вие сте на вистинското место.Веруваме дека овој вид на прествување го среќавате или слушате многу често и помислувате дека тоа е уште еден маркетиншки потег само да ве освоиме,што во нашиот случај не е така.

Со цел да ве разубедиме ќе ви поставиме неколку припремни прашања

- дали сте одлучиле да купите и добиете вистинско решение за вашата инвестиција за вашата перална

- имате ли размислувано колку е цената на услугата за перење на текстил во некоја  надворешна перална

- дали сте размислувате да купите обични машини за перење и сушење или пеглање

- дали одлучивте да купите нови или стари професионални машина за перење,сушење или пеглање 

- имате ли престава за трошокот на одржување на машини за перење,машини за сушење или пеглање 

- дали имате престава за цената на нова професионална машина за перење, сушење или пеглање

- дали знаете кои се основните разликите,предностите и слабостите од изборот за кој вид (комерцијални или професионални или стара или нова) на машина за перење,сушење или пеглање 

- дали имате престава или план со каков вид и квалитет на вода планирате да го користите во вашата перална

- дали вашата одлука за комплетирање на вашата нова перална ви е планирана во самиот почеток на планот за вашата инвестиција или тоа го одлучивте пред завршувањето или отварањето на вашиот објект

- дали имате престава околу трошоците или разликите,предностите и слабостите од изборот за кој вид на енергија ќе се одлучите или веќе сте одлучиле да користите во вашата перална

- дали знаете колку килограми текстил ќе перете дневно или во една смена во вашата перална

- имате ли основна престава за учеството на трошоците во вашата перална

- колку пати сте ја посетиле вашата веќе постоечка перална во различни годишни сезони

Имаме уште прашања но тие ги оставаме да ги разјасниме при контакт со нашиот продажен преставник за машини за перење,сушење или пеглање. Ние како компанија сме изгубиле продажби на машини за перење, сушење или пеглање сакајќи да им понудиме најдоброто исплатливо решение на нашите клиенти без агресивно инсистирање да купат наши машини за перење,сушење и пеглање поради причината најчесто работиме и ги покриваме многу сегменти од потребите во хигиената на нашите клиенти со повеке годишни договори и оставме самите да одлучат кој ќе биде нивниот краен избор. За жал потребно е одреден период да самите клиенти ја воочат разликата во изборот не само на брендот туку партнерот со кого (ќе) соработуваат.

ММ Хоспитал Хигиена нудејќи најдоброто комплетно решение за вашата перална како целина можеме да ви го понудиме брендот  Primus  кој е добро познат и признат глобален бренд со висок квалитет,одлична цена наспроти квалитет  и докажана професионална сигурност со долгогодишна издржливост на нивните производи.   Primus  постојано инвестираат во своите способности да се развие подобрен производ ,подобрени решенија во однос на заштита на животната средина,поедноставување на начинот на користење како и исполнувањето на хигиенски стандарди за квалитет. 

Денес  Primus е меѓу најиновативните компании во својата област и има извонредна флексибилност да реагираат на променливите потреби на клиентите или новиот развој на пазарот.

Osvoba Primus.jpg

НАШИ СЕГМЕНТИ

Osvoba Primus.jpg

БОЛНИЧКИ МАШИНИ ЗА ПЕРЕЊЕ

ПРИМУС ВИ НУДИ КОМПЛЕТНО РЕШЕНИЕ END-TO-END,  ЗА ЗРАВСТВЕНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ЗА  ДА ВИ ПОМОГНЕ ДА СЕ ФОКУСИРАТЕ НА ГРИЖА ЗА ПАЦИЕНТИТЕ

ЦЕЛНИ РЕШЕНИА ЗА ЗДРАВСТВЕНИ УСТАНОВИ:

 • Бариерни Машини според хигиенски стандарди

 • Пократки циклуси на перење

 • Помал однос на оптоварување

 • Пократко време на сушење

 • Термичка дезинфекција

healthcare.jpg
Poveke.jpg
Osvoba Primus.jpg
hospitality.jpg

ХОТЕЛСКИ МАШИНИ ЗА ПЕРЕЊЕ

Чистотата и презентацијата се клучни за вашиот бизнис - дајте им на вашите гости и на вашиот персонал постелнината што ја заслужуваат.

ЦЕЛНИ РЕШЕНИА ЗА ХОТЕЛИТЕ:

 • Пократки циклуси

 • Економично и ефикасно

 • Оптимизирана потрошувачка

 • Брзо, целосно сушење

 • Меки, јасни, чисти резултати

Poveke.jpg
Osvoba Primus.jpg
facility.jpg

УПРАВУВАЊЕ СО ОБИЕКТИ И ЧИСТЕЊЕ НА ПОДОВ

PRIMUS има искуства и иновативен пристап да го оптимизира процесот на управување со вашиот објект.

ЦЕЛНИ РЕШЕНИЈА ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ОБИЕКТИ И ЧИСТЕЊЕ НА ПОДОВИ :

 • Специјализирани моп програми 

 • Нема пеглање

 • Економички

 • Кратки циклуси

Poveke.jpg
Osvoba Primus.jpg
childcare-thumb.jpg

УСТАНОВИ ЗА ЗГРИЖУВАЊЕ ДЕЦА И ДОМОВИ ЗА СТАРИ ЛИЦА

Ние нудиме широк спектар на прилагодени решенија за перење и сушење за установи за грижа за деца низ целиот свет..

Нашата комбинација на машини и технологија обезбедува најдобро решение за задоволување на хигиената во вашата установа.

 • Перење на играчки

 • Перење на текстилна опрема за кујни и ресторани

 • Перење на текстил за објекти (фротир,

 • завеси, итн.) 

Poveke.jpg
Osvoba Primus.jpg
commercial.jpg

КОМЕРЦИЈАЛНИ ПЕРАЛНИ 

Како столб на трговската индустрија за перење во Европа повеќе од 100 години, ние во Примус ја разбираме клучната природа на зависни, постојани и економични резултати. Нашиот тим е посветен на доставување на прилагодено решение за да гарантира дека вашата трговска установа за перење постојано дава оптимални резултати на вашите клиенти

 

Poveke.jpg
Osvoba Primus.jpg
laundromat.jpg

SELF-SERVICE МАШИНИ ЗА ПЕРЕЊЕ

PRIMUS нуди најдобри решенија за да го заштити вашиот профит и да ви овозможи спокој на вашите грижи

TARGETED SOLUTIONS FOR LAUNDROMATS

 • Кратки циклуси

 • Оптимизирана потрошувачка

 • Тивки машини

 • Издржлива и сигурна опрема

 • Адекавтен дизајн

Poveke.jpg
Osvoba Primus.jpg

ПPЕМИУМ ПЕРЕЊЕ НА ОБЛЕКА

Презентирањето на едноставност е клучно за вашиот бизнис- дајте им на вашите гости и на персоналот постелнина што ја заслужуваат.

ЦЕЛНИ РЕШЕНИЈА ЗА ХОТЕЛИТЕ:

 • Намалување на трошоците за енергија

 • Нема скапи хемикалии или отстранување на опасен отпад

 • Намалете ја употребата на вода и елиминирајте ги трошоците за пречистување

softwash.jpg
Poveke.jpg
Osnova.jpg

НАШИ ТЕХНОЛОГИИ

Easy soap.jpg
X contorl.jpg
Dimple dry.jpg
Evo 4.jpg
Power wash.jpg
Opti load.jpg
Contol Flex.jpg
Cascade drum.jpg
Trace tuch.jpg
Senso dry.jpg
Trace.jpg
Power dry.jpg
alliance_color_rgb_web.jpg
PRIMUS logo new.jpg
MMServis.jpg
bottom of page