top of page
ECOLAB
Ecolab - Професионални детергенти за перење и дезинфекција на болнички текстил

ХИГИЕНСКИ ЧИСТИ БОЛНИЧКИ ТЕКСТИЛ ПЛАТНА

 

Без разлика дали перењето го вршите кај надворешни сервиси или сеуште дел од наметки ги перете  во Вашата сопствена перална,чистите покривки, платната од операционите сали без инфекции, и хигиенски моп крпи за чистење и крпи се клучот за безбедна грижа за Вашите пациенти. Сепак, многу фактори можат да ги спречат наметки да имаат најдобар изглед или од содржење на невидливи патогени микроорганизми

 

Ваши грижи:

  • Состојбата на водата може да влијае на ефикасноста на процесот на перење.

  • Тешките дамки тешко може да се отстранат од хирушките наметки,платна пешкири или моп крпите

  • Несоодветно обучениот персонал доведува до недоволно искористување на потенцијалот на пералната

  • Погрешна опрема може да резултира со повисоки сметки

Со високо квалитетно решение за перење создадено од Еcolab е полесно да ги одржувате постелнините, пешкирите, хирушките крпи и навлаки како и моп крпите чисти и хигиенски безбедни.

 

Детергенти и дезинфициенсите на Ecolab кои се со високи перформнси  обезбедуваат резултати со постојан квалитет, додека Ви помагаат да ја зголемите продуктивноста и да ги редуцирате оперативните трошоци.

Нашите специјалисти го разбираат Вашиот бизнис со тоа што креираат програма  која ќе ги оптимизира перформансите  и усогласи програмите за перење базирани на хигиенските барања на Вашата болница, специфичните нечистотии ,состојбата на водата и трошоците.

 

Вашата болница ќе има добивка од:

  • Чисти,безбојни и дезинфицирани материјали

  • Намалување на замената на платната и корисните трошоци

  • Зголемување на трудовата продуктивност.

  • Зголемена безбедност

bottom of page