top of page
ECOLAB
Ecolab - Професионални детергенти за перење со автоматско дозирање

Turbo® emulsion

Течен детергент за перење 

Turbo® emulsion e емулзионен детергент за перење за сите видови текстилни производи.                  

Универзален основен детергент за перење.

Ефикасен при секаква тврдост на водата.

Ефикасно одстранува дамки и нечистотии уште при 40°С.

Осигурува висок степен на избелување на алиштата.

Не содржи фосфати .  

Погоден за сите видови професионални машини за перење.

Еколошки сертифициран.

Turbo® destainer

Средство за белење на хлорна основа

Turbo® destainer e Средство за белеење на хлорна основа .                 

 

Исклучително ефикасен во однос на нечистотии од пигменти.

Со зголемена стабилноста во однос на вообичаените средства кои содржат хлор.

Turbo® complex

Течен детергент за перење 

Turbo® complex Обезбедува извонредна заштита од создавањето на наслаги, предизвикани од тврдоста на водата.

Формира комплексни соединенија со јоните на тешките и  земноалкални метали и спречува оштетување на ткивата

Се комбинира оптимално со компонентите на Turbo системот - Turbo plus и Turbo break

Се дозира автоматски

Погоден за сите видови автоматски машини за перење и системи

Ги заштитува машинските делови од корозија

Turbo® break

Течено алкално средство за засилување на перачкото дејство на системот Turbo

Turbo® break e Течено алкално средство за засилување на перачкото дејство на системот Turbo.

 

Ја зголемува рН-вредноста на растворот за перење.

Високо ефикасен спрема нечистотија од протеинска основа.

Се комбинира  оптимално со компонентите на Turbo-системот Turbo plus и Turbo complex. 

Погоден за сите видови автоматски перални машини.

 

Се дозира автоматски.

 

Еколошко испитан

Turbo® plus

Tечен концентрат за перење со оптичен избелувач

Turbo® plus e течен концентрат за перење со оптичен избелувач за системот Turbo.

Одлично раствара нечистотии.

Слабо пенлив.Содржи оптичен избелувач.

Погоден за сите видови машини за перење и системи.

Оптимално се комбинира со компонентите на Turbo-системот Turbo complex и Turbo break.

Автоматски се дозира.

Еколошки тестиран.

Please reload

bottom of page