top of page
ECOLAB
Ecolab - Професионални детергенти за перење и дезинфекција

Ecodes® 

Детергент за перење со дезинфекционо дејство

Ecodes® e детергент за перење со дезикфекциско дејство, одговара на регулативите за употреба на биоциди .Едновременно дезинфицира, плакне и избелува.За бели и обоени текстилни производи, изработени од синтетика, памук и полиестер и памук (со исклучок на свила и волна).

Погоден за Хемотермична дезинфекција при 65°С на текстилни производи, кои се користат во медицинската практика (на пр. болничка облека, операциона облека, операциони крпи) и во други области со висок степен на ризик од инфекции.

Ecodes® e погоден за употреба во меки и тврди води и за сите видови машини за перење.

Eltra® 

Детергент за перење со дезинфекционо дејство

Eltra® e Детергент за перење со дезинфекционо дејство .Едновременно пере, избелува и дезинфицира.Одлична способност за перење уште на  60°С; избелува без да ги оштети  ткаенинитe.Одстранува непријатен мирис уште при 30°С поради одвојување на активен кислород.Биолошка  активност спрема нечистотија од протеинска основа и  скроб.Со многу добра способност за перење и во тврда вода; без хлор и фосфати

Наменет за хемотермична дезинфекција на текстилни ткаенини, кои се користат во  медицинската практика, на пр. операциона облека, операциони крпи. Погоден за дезинфекција и перење на бел и обоен текстил од чист памук, мешани и синтетични ткаенини, на пр. Болничка облека , облека во старечки домови, работна облека која се користи во кујскиот сектор и при обработката на храна, крпи за чистење.

Hygienil® Bio 

Детергент за перење со ензими

Hygienil®  Bio e високо ефективен основен детергент за перење со ензими, специално разработен за перење на тканенини од памук и на мешани ткаенини од памук и полиестер со специални ензими за отстранување на флеки од крв и протеини. 

Препаратот осигурува оптимално отстранување на флеката. Погоден е за сите машински системи и нс секакви температури.Ефикасен дури при ниски температури (40ºС).

Може да се комбинира со сите средства за белеење

Содржи состојки за елиминирање на тврдоста на водата

Наменет за хемотермична дезинфекција на текстилни ткаенини, кои се користат во  медицинската практика, на пр. операциона облека, операциони крпи. Погоден за дезинфекција и перење на бел и обоен текстил од чист памук, мешани и синтетични ткаенини, на пр. Болничка облека , облека во старечки домови, работна облека која се користи во кујскиот сектор и при обработката на храна, крпи за чистење.

​Septenol® 

Висококонцентриранo средство за отстранување на нечистотии и маснотии

Septenol®  e Висококонцентриранo средство за отстранување на нечистотии и маснотии.Saptenol е средство за засилување на перењето, погоден за секаков вид на алишта. 

Septenol®  се користи за :

•За одстранување на дамки од пигменти и маснотии врз силно извалкани алишта 

•Особено ефикасен при отстрануване на нечистотии  врз јаки и манжетни

•За натопување и одстранување на дамки врз силно извалкани алишта 

•Активен при секаква тврдост на водата, отпорен на киселини

•Еколошки тестира

Ozonit® 

Tечен детергент за избелување и дезинфекција

Ozinit® e  течен детергент за избелување и дезинфекција, наменет за хемотермична дезинфекција на сите  видови бели и обоени текстилни ткаенини, со исклучок на волна,при 60°C и 70°C..Препаратот е погоден за употреба во машини за перење со центрифуга, както и во тунелни перални машини,наменет 

Не содржи хлор, поради што не се создаваат флеки од хлорхексидин.

Не ги оштетува ткаенините и осигурува висок степен на избелување.Како резултат на намалената работна температура се постигнува заштеда на енергија и по-ниски температури на отпадните води.

Еколошко безбеден 

Please reload

bottom of page