top of page
healthcare

healthcare

hospitality

hospitality

facility

facility

childcare-thumb

childcare-thumb

commercial

commercial

laundromat

laundromat

alliance_color_rgb_web.jpg
PRIMUS logo new.jpg
MMServis.jpg

PRIMUS - ПРОФЕСИОНАЛНИ МАШИНИ ЗА ПЕРЕЊЕ, СУШЕЊЕ И ПЕГЛАЊЕ 

Почитувани потенцијални и веќе постиечки клинети,

Доколку имате потреба од решавање на проблемот на изборот на машини и опрема за вашата идна или веќе постоечка перална вие сте на вистинското место.Веруваме дека овој вид на прествување го среќавате или слушате многу често и помислувате дека тоа е уште еден маркетиншки потег само да ве освоиме,што во нашиот случај не е така.

Со цел да ве разубедиме ќе ви поставиме неколку припремни прашања

- дали сте одлучиле да купите и добиете вистинско решение за вашата инвестиција за вашата перална

- имате ли размислувано колку е цената на услугата за перење на текстил во некоја  надворешна перална

- дали сте размислувате да купите обични машини за перење и сушење или пеглање

- дали одлучивте да купите нови или стари професионални машина за перење,сушење или пеглање 

- имате ли престава за трошокот на одржување на машини за перење,машини за сушење или пеглање 

- дали имате престава за цената на нова професионална машина за перење, сушење или пеглање

- дали знаете кои се основните разликите,предностите и слабостите од изборот за кој вид (комерцијални или професионални или стара или нова) на машина за перење,сушење или пеглање 

- дали имате престава или план со каков вид и квалитет на вода планирате да го користите во вашата перална

- дали вашата одлука за комплетирање на вашата нова перална ви е планирана во самиот почеток на планот за вашата инвестиција или тоа го одлучивте пред завршувањето или отварањето на вашиот објект

- дали имате престава околу трошоците или разликите,предностите и слабостите од изборот за кој вид на енергија ќе се одлучите или веќе сте одлучиле да користите во вашата перална

- дали знаете колку килограми текстил ќе перете дневно или во една смена во вашата перална

- имате ли основна престава за учеството на трошоците во вашата перална

- колку пати сте ја посетиле вашата веќе постоечка перална во различни годишни сезони

Имаме уште прашања но тие ги оставаме да ги разјасниме при контакт со нашиот продажен преставник за машини за перење,сушење или пеглање. Ние како компанија сме изгубиле продажби на машини за перење, сушење или пеглање сакајќи да им понудиме најдоброто исплатливо решение на нашите клиенти без агресивно инсистирање да купат наши машини за перење,сушење и пеглање поради причината најчесто работиме и ги покриваме многу сегменти од потребите во хигиената на нашите клиенти со повеке годишни договори и оставме самите да одлучат кој ќе биде нивниот краен избор. За жал потребно е одреден период да самите клиенти ја воочат разликата во изборот не само на брендот туку партнерот со кого (ќе) соработуваат.

ММ Хоспитал Хигиена нудејќи најдоброто комплетно решение за вашата перална како целина можеме да ви го понудиме брендот  Primus  кој е добро познат и признат глобален бренд со висок квалитет,одлична цена наспроти квалитет  и докажана професионална сигурност со долгогодишна издржливост на нивните производи.   Primus  постојано инвестираат во своите способности да се развие подобрен производ ,подобрени решенија во однос на заштита на животната средина,поедноставување на начинот на користење како и исполнувањето на хигиенски стандарди за квалитет. 

Денес  Primus е меѓу најиновативните компании во својата област и има извонредна флексибилност да реагираат на променливите потреби на клиентите или новиот развој на пазарот.

Osvoba Primus.jpg

OUR SEGMENTS

Osvoba Primus.jpg

HEALTHCARE LAUNDRY

PRIMUS OFFERS A COMPLETE END-TO-END SOLUTION FOR THE HEALTHCARE INDUSTRY TO HELP YOU FOCUS ON PATIENT CARE.

TARGETED SOLUTIONS FOR HEALTHCARE:

 • Barrier machines according to hygienic standards

 • Fewer washing cycles

 • Smaller load ratio

 • Reduced drying time

 • Thermal disinfection

healthcare.jpg
Poveke.jpg
Osvoba Primus.jpg
hospitality.jpg

HOSPITALITY LAUNDRY

PCLEANLINESS AND PRESENTATION ARE KEY TO YOUR BUSINESS – GIVE YOUR GUESTS AND YOUR STAFF THE LINEN THEY DESERVE.

TARGETED SOLUTIONS FOR HOSPITALITY:

 • Shorter cycles

 • Economical & efficient

 • Optimised consumption

 • Quick, complete drying

 • Soft, crisp, clean results

Poveke.jpg
Osvoba Primus.jpg
facility.jpg

FACILITY MANAGEMENT & FLOOR CLEANING

PRIMUS HAS THE EXPERIENCE AND THE INNOVATIVE DRIVE TO OPTIMISE YOUR FACILITY MANAGEMENT PROCESS.

TARGETED SOLUTIONS FOR FACILITY MANAGMENT & FLOOR CLEANING:

 • Specialized mop programmes

 • No ironing

 • Economical

 • Short cycles

Poveke.jpg
Osvoba Primus.jpg
childcare-thumb.jpg

CHILDCARE FACILITY & NURSING HOMES

WE OFFER A WIDE RANGE OF TAILORED WASHING AND DRYING SOLUTIONS FOR CHILDCARE FACILITIES ACROSS THE WORLD.

OUR COMBINATION OF MACHINES AND TECHNOLOGY ENSURES THE BEST SOLUTION TO MEET THE HYGIENE
REQUIREMENTS FOR:

 • Toy washing

 • Kitchen garments hygiene

 • Facility garments (Towels, curtains, etc.)

Poveke.jpg
Osvoba Primus.jpg
commercial.jpg

COMMERCIAL LAUNDRY & TEXTILE RENTAL

As a pillar of the commercial laundry industry in Europe for over 100 years, we at Primus understand the crucial nature of dependable, consistent and economical results. Our team is dedicated to delivering the tailored solution to guarantee that your commercial laundry facility continuously provides optimum results to your customers.

 

Poveke.jpg
Easy soap.jpg
X contorl.jpg
Power wash.jpg
Dimple dry.jpg
Evo 4.jpg
Opti load.jpg
Contol Flex.jpg
Cascade drum.jpg
Senso dry.jpg
Trace tuch.jpg
Trace.jpg
Power dry.jpg
Osvoba Primus.jpg
laundromat.jpg

SELF-SERVICE LAUNDROMATS

PRIMUS OFFERS THE BEST SOLUTIONS TO PROTECT YOUR PROFIT AND GIVE YOU PEACE OF MIND.

TARGETED SOLUTIONS FOR LAUNDROMATS

 • Short cycles

 • Optimized consumptions

 • Quiet machines

 • Durable and reliable equipment

 • Sleek design

Poveke.jpg
Osvoba Primus.jpg

PREMIUM GARMENT CLEANING

PCLEANLINESS AND PRESENTATION ARE KEY TO YOUR BUSINESS – GIVE YOUR GUESTS AND YOUR STAFF THE LINEN THEY DESERVE.

TARGETED SOLUTIONS FOR HOSPITALITY:

 • Reduce energy costs

 • No costly chemicals or disposal of hazardous waste

 • Lower your water use and eliminate distillation costs

softwash.jpg
Poveke.jpg
bottom of page