top of page
Ecolab  Средства за хигиена на овошје и зеленчук

Sanichlor

 

ТАБЛЕТИ ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЈА НА БАЗА НА АКРИВЕН ХЛОР  ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЈА НА ВОДАТА ЗА ПЕРЕЊЕ НА САЛАТИ, ЗЕЛЕНЧУК И НЕЛУПЕНО ОВОШЈЕ

-Ако зеленчукот и овошјето се користат веднаш после дезинфекцијата,да се измијат со чиста вода која се пие.  

-Во зависнот колку е нечист растворот и времето од кога е направен,да се спреми свеж дезинфеционен раствор бидејќи му се намалува ефикасноста.  

-Темелно да се измие со ладана вода како би отстраниле груби нечиститии,инсекти итн.

-Припремете дезинфекционен раствор со ладна/млака вода,според табелата.

-Да се потопи зеленчукот и овошјето во растворот и да отстои препорачано конкретно време.

-Да се извади од растворот,да се истресе вишокот на течност,да се стави на сув послужавник. 

 

bottom of page