top of page
Лосион за нега и регенерација на кожа 

Silonda Lipid®  

Карактеристики

  • Го поттикнува опоравувањето на надразнета и оштетена кожа (регенеративно влијание). 

  • Ја подобрува влажноста и еластичноста на кожата. Со тоа негуваната кожа станува отпорна на штетните надворешни влијанија.

  • Долготрајно ја регулира влажноста и маснотијата на кожата

Употреба

  • За нега nа раце кои често се дезинфицираат

  • За нега на кожа која е во чест допир со раствори кои содржат алкохол, тензиди, киселини и бази

  • За заштита и трајна нега на кожа изложена на секојдневен напор.

Начин на употреба

  • Рацете и телото редовно да се негуваат со Silonda® lipid 

  • Silonda® lipid се нанесува, лесно се размачкува и втрива

  • По потреба постапката се повторува

Пакувањe:

    Шише од 500 мл          24 x 500 мл

    Шише 0д 100 мл          50 x 500 мл        

Тестирања и сертификати :

  • Дерматолошки испитано

  • Дополнителна сигурност докажана со DAPPT (Double Application Prolonged  Patch Test)

Silonda®                    

Silonda® sensitive

 Карактеристики:

      •  Високо квалитетен навлажнувачки лосион за раце и кожа 

      •  Регулирање на степенот на влажност и масло

      •  Заштита на кожата со пчелин восок 

      •  Брзо впивање без да остава траги 

      •  Пријатно лади и освежува (после туширање, терапија со УВ и ИР зрачења, топли купки итн)

      •  Заштита и нега на кожата и при посебно осетлива кожа, како кај деца и доенчиња, при декубити итн.

Употреба:

      •  Погоден за сите типови на кожа 

      •  После хигиенска и хируршка дезинфекција на раце

      •  За регулирање после терапија со топла бања, со светлина, со УВ и ИР зраци и било каква терапија со вода 

      •  Погодна и за нега на пациeнти 

      •  За универзална нега на кожата при нејзино професионално  изложување на иританти 

      •  Посебно корисен за нега на сувa и осетлива кожа. 

Начин на употреба:

     •  Се нанесува во тенок слој и убаво се размачкува

     •  При поинтензивна изложеност на кожата да се употребува повеќе пати дневно 

     •  Рацете и телото редовно да се негуваат со Silonda 

Тестирања:

    •  Дерматолошки тестиран

Состав:

    •   Aqua, Paraffinum Liquidum,Propylene Glycol, Stearic Acid,Palmitic Acid, TEA  Carbomer,Cera Alba, Parfum, Methylparaben, Propylparaben.

Пакувања:

   •          Silonda®                     Шише               24 x    500 мл 

   •          Silonda®  sensitive    Шише               12 x    500 мл

bottom of page