top of page

Zero Gravity се професионални болнички обувки изработени од специјален материјал-Мрежаст ЕВА кополимер кој има специфична тежина која е 1/4 од SEBS, што во превод значи многу лесна и удобна професионална обувка.

 

Zero Gravity е најдобриот избор за некритични области, за сите намени каде чевлите мораат да бидат чисти и дезинфицирани, но стрикна стерилизација не е задолжителна или потребна.EVA кополимерот има затворена клеточна структура и не дозволува пролиферација на бактерии и габи,што е одлична карактеристика за професионална употреба во болниочки установи, амбуланти, стоматолошки ординации и старачки домови,но и секаде каде се бараат високи стандарди на хигиена.

Отпорни се на лизгање,шок-абсорпција и имаат антистатички особини со отпор помеѓу 105 Ω и109 Ω

 

Предложени процедури за чистење на Zero Gravity:

-Машинско перење на  50° C. со дезинфекционен детергент

 

Алтернативни процедури (не предложени, но возможни):

-Решение со белило или сода бикарбона

-Изложеност на УВ зраци

-Етилен оксидна пареа

-Квартерни амониумови соли

 

Zero Gravity професионалните болнички обувки се сертифицирани согласно

EN ISO 20347 CE стандардите,самата сертификацијата е многу строга која ги

содржи следните тестови:

-Анти-лизгачки

-Безбедност и удобност на чевлите

-Отпор на материјалот

-Дебелина и трајност на горниот и долниот дел

-Анти-статички особини

-Абсорпција на енергија во пределот на петата

 

Zero Gravity професионални болнички обувки се 

достапни во следите бои:

 

Zero Gravity професионални болнички обувки се достапни во 

следите големи од  35 до 46

bottom of page