top of page

Professional Plus се професионални болнички обувки кои поради големата отпорност на SEBS на висока температура, овие обувки се наменети за критични области како: операциони сали, области на заразни болести итн.

Professional Plus се тестирани и сертифицирани prEN 13832-1 (како заштитни обувки 

против хемикалии и микроорганизми) за повеќекратна стерилизација во 

автоклав на 134° C

Материјал: високо резистентен SEBS полимер

Отпорни на лизгање и шок-абсорпција и имат антистатички особини со отпор помеѓу 105 Ω и109 Ω

Professional Plus професионалните болнички обувки се сертифицирани согласно 

EN ISO 20347 CE стандардите,самата сертификацијата е многу строга која ги содржи следните тестови:

- Анти-лизгачки

- Безбедност и удобност на чевлите

- Отпор на материјалот

- Дебелина и трајност на горниот и долниот дел

- Анти-статички особини

- Абсорпција на енергија во пределот на петата

 

Предложени процедури за чистење на Professional Plus:

-Машинско перење на 90° C  со дезинфекционен детергент

-Стерилизација  во автоклав  на 134° C

Алтернативни процедури (не предложени, но возможни):

-Решение со белило или сода бикарбона

-Изложеност на УВ зраци

-Етилен оксидна пареа

-Квартерни амониумови соли

 

Professional Plus професионални болнички обувки се 

достапни во следите бои:

bottom of page