top of page

Light Job е многу лесна, удобна  секојдневна професионална  обувка изработени од специјален материјал-Мрежаст ЕВА кополимер кој има специфична тежина која е 1/4 од SEBS.

Light Job е најдобриот избор за некритични области, за сите намени каде обувките

мораат да бидат чисти и дезинфицирани, но стрикна стерилизација не е 

задолжителна или потребна.EVA кополимерот има затворена клеточна структура и не дозволува пролиферација на бактерии и габи,што е одлична карактеристика за професионална употреба во болниочки установи,амбуланти,стоматолошки ординации и старачки домови,но и секаде каде се бараат високи стандарди на хигиена.

Отпорни се на лизгање и шок-абсорпција

Предложени процедури за чистење на Zero Gravity:

-Машинско перење на  50° C. со дезинфекционен детергент

 

Алтернативни процедури (не предложени, но возможни):

-Решение со белило или сода бикарбона

-Изложеност на УВ зраци

-Етилен оксидна пареа

-Квартерни амониумови соли

 

Light Job професионалните болнички обувки се сертифицирани 

согласно EN ISO 20347 CE стандардите,самата сертификацијата

е многу строга која ги содржи следните тестови:

-Анти-лизгачки

-Безбедност и удобност на чевлите

-Отпор на материјалот

-Дебелина и трајност на горниот и долниот дел

-Абсорпција на енергија во пределот на петата

 

Light Job професионални болнички обувки се 

достапни само во бела боја:

 

Light Job професионални болнички обувки се достапни во следите големи од  35/36 

до 41/42

 

bottom of page