top of page
Hosp-op-room

Hosp-op-room

121

121

Креп Хартија и Продукти од Неткаен Текстил

 

За надворешни и внатрешни обвивки на големи сетови.

Исто така тие се идеален избор за подлоги за контејнери за инструменти

Усогласени со EN 868-2 и EN 11607 Делови 1-2

 

Високо перформансни Про Врапс

• Најсовремената технологија резултираше со уникатен повеќе Слоен SMX концепт

• Комбинирајќи споени и стопени слоеви (SSMMS) на полипропилен, давајќи супериорна јачина а сепак ниска тежина. Конвенционалното мерење на грамажа не е повеќе есенцијално.  

• Супериорна бариера против пенетрација на микро организми благодарејќи на двата стопени слоеви.  

• Екстремно издржливи материјали со голема јачина на кинење и пукање 

• Одлична одбивност на вода и одбивност на различни видови на алкохол  

• Оптимална мекост и превитливост прикладни за корисникот

• Погодни за парна, EO, ФO и плазма стерилизација

 

ProWrap SMX-1 Светло Плава

• Идеална за комбинирање со стандардна неткаена или креп хартија

• Перфектен избор за внатрешна обвивка за контејнери 

• За мали и средно големи чинии и сетови 

 

ProWrap SMX-2 Плава Обична

• Идеална за комбинирање со стандардна неткаена или креп хартија

• За средни и големи сетови и внатрешна обвивка на контејнери

ProWrap SMX-2+ Зелена Обична

• SMX-2 со додатно својство за одбивност на алкохол 

• Оптимален избор за внатрешна обвивка, поради тоа што нуди веродостојно стерилно поле    

 

ProWrap SMX-3 Плава Големо Тежинска

• Потешка и подебела структура за најзахтевните апликации

 

ProWrap SMX-4 Плава Супер Тежинска

• Особена висока дебелина за ортопедски сетови и други големо тежински намени.   

 

Традиционално Неткаени Покривки

Неткаена Светло Плава NWB

• Направена од пулпа на дрво и полиестерни влакна  

• Додатно својство на одбивност на алкохол

• Идеални за комбинирање со Про Врапс за перење и сетови на инструменти

• Погодна за стерилизација со пареа, гас и ирадијација

  

Неткаена Супер Светло Зелена NWG

• Поголема содржина на полиестер влакна за додатна јачина  

• Додатно својство за одбивност на алкохол

• За најзахтевните апликација и за комбинирање со Про Врапс   

• Погодна за стерилизација со пареа, гас и радијација   

 

Хартиени Покривки

Креп Хартија SPC Зелена или Бела

• Посебна класа на креп хартија со зголемена флексибилност 

• Направена од избелена пулпа на дрво, ојачана    

• Погодна за стерилизација со пареа, гас и  радијација 

  

Супер Креп Плава SCB Засилен Креп

• Мека креп со зголемена мекост и свитливост 

• Направена од пулпа на дрво зацврстена со синтетички влакна    

• Погодна за стерилизација со пареа, гас и радијација  

 

Абсорбирачки Влошки

• За користење во тањири со инструменти за да  ја собираат кондензацијата

 

Влошка направена од абсорбирачка креп хартија Tl,TLWE   

• Засилена специјална хартија која не остава остатоци

• TL – рамен лист

• TLWE – лист со свиткани рабови

 

Влошки изработени од абсорбирачки неткаен текстил TLNW

• За тешки сетови на инструменти

• Многу мек и силен материјал со ектремно висока абсорбирачност  

Продукти

SMX – Про Врап

NWG – Супер Мека Неткаена 

NWB – Мека Неткаена

SCB – Супер Креп

SPC – Креп Хартии

TL – Абсобирачки Влошки

bottom of page