top of page
Hosp-op-room

Hosp-op-room

ПОВИСОК СТАНДАРД НА ДЕЗИНФЕКЦИЈА НА ПОВРШИНИ БАЛАНСИРАНО СО КОМПАТИБИЛНОСТ НА МАТЕРИЈАЛИТЕ

 

Животите на пациентите се на ризик во операционите сали и дезинфицираните површини се витални за одбегнување на инфеција кај пациентите.Во исто време хирурзите се под притисок да завршат многубројни интервенции во ограничено време.Конечно посебно внимане е потребно за чуствителни површини на скапи медицински помагала.

 

ВАШИ ГРИЖИ

  • Критичните површини мора да се одржуваат без инфекции

  • Операционите маси треба да се чистат и дезинфицираат брзо за да се подготват за следниот пациент

  • Несоодветен избор на дезинфициенци кои не се компатибилни со материјалите на Вашите површини, може да доведе до брзо оштетување на Вашите инвестиции.

 

Еколаб-овиот широк спектар на средства за дезинфекција на површини и високо прецизните системи за дозирање помагаат во осигурување дека хирурзите можат да прегледуваат или оперираат пациенти во безбедна околина.

Преку употребата на последната генерација на дезинфициенси на Еколаб базирани на високо активната компонента Glucoprotamin®, можете да комбинирате широк спектар на дезинфицирачка активност со одлични чистачки перформанси и избегнување на оштетување на чуствителните површини.

 

Нашите системи и сервиси за подршка Ви помагаат во: 

  • Намалување на ризикот од инфекција од фактори на околината

  • Продолжување на животот на скапите материјали за површините кои се употребуваат во операцоната соба 

  • Усогласеност со строгите правила за хигиена и чистота во области со висок ризик

  • Обученост на Вашиот персонал за точна и безбедна апликација на постапките за дезинфекција.

  • Прецизно дозирање овозможува соодветна дезинфекција

bottom of page