top of page

Medicarine® 

 

Средство за дезинфекција на 

површини во форма на таблети 

на база на хлор

 

Карактеристики

  •  Широк спектар на делување против бактерии, габички, вируси 

  •  Бактериска ефикасност и против МРСА 

  •  Можност за прецизно дозирање 

  •  Компатибилно со сите видови подни облоги 

  •  Висока ефикасност и максимална сигурна дезинфекција на сите површини во просториите со висок ризик 

  •  Докажана сигурност и при максимален ризик 

  •  Овозможува сигурно дозирање,така што ја намалува можноста за човешка грешка при припрема на растворот 

  •  Производот е тестиран на сите видови водоотпорни подни облоги

 

Употреба

  • Погодно за дезинфекција во сите простории со висок ризик, на површини кои доаѓаат во допир со 

   излачевини, крв и сл. 

 

Начин на употреба

  • Една таблета растворете ја во 10 литри вода (150 ppm). Таквиот раствор нанесете го на предходно исчистена површина. После дезинфекцијата исплакнете со вода. 

  • За дезинфекција на водоотпорни површини во здравствени установи, домови за стари лица, ветерина  1-2 табл./10литри вода – 5мин.

 

Тестирања: 

   Заверено од Германското друштво за хигиена и микробиологија ( ДГХМ )

bottom of page